Salutació


Benvolguts companys i companyes.

Els propers dies 18, 19 i 20 de Març celebrarem on-line la XXXVIII Diada Pneumològica, organitzada pel Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i l’Hospital Santa Caterina de Salt.

L’última edició es va haver de cancel·lar pels motius que tots sabem. Estava tot a punt i us esperàvem amb molta il·lusió, però no va poder ser.

Ha estat un any molt difícil per tothom, i on la pneumologia ha tingut un paper cabdal en el maneig dels pacients afectats per la pandèmia. La capacitat de reacció i adaptació dels pneumòlegs del nostre país ens ha de fer sentir orgullosos, demostrant l’alt nivell de formació i capacitació dels nostres metges, i alhora evidenciant que l’especialitat està preparada per assumir un rol principal en la majoria dels nostres hospitals.

El programa d’aquest any intentarà respectar l’estructura que havíem pensat per l’any anterior, convençuts que engloba varietat en les temàtiques, i ponents d’alt nivell professional. També afegirem un espai dedicat a l’abordatge pneumològic de la COVID-19 a les sessions de dissabte al matí. Es donarà continuïtat al Curs d’Actualització en Pneumologia per l’Atenció Primària i a la ja consolidada Jornada de Recerca Bàsica en Pneumologia que enguany presentarà la seva quarta edició. El programa mèdic comptarà amb sessions conjuntes amb el programa d’infermeria i fisioteràpia reflectint, una vegada més, l’abordatge multidisciplinari dels diferents professionals sanitaris i potenciant els diferents punts de vista.

La imprevissibilitat del moment actual, ens obliga a realitzar el congrés de forma virtual. Aquest fet el farà diferent a les edicions anteriors, però intentarem aprofitar la infinitat d’oportunitats que ens dona la digitalització, per arribar a tots vosaltres i atraure el vostre interés. Per tot l’equip suposa un gran honor, i alhora una gran responsabilitat, i volem agrair a la Junta de la SOCAP que hagi tornat a confiar en nosaltres.

L’organització d’una Diada Pneumològica no seria possible sense la col·laboració de tothom, destacant el suport de la industria farmacèutica ajudant a portar a terme molts dels projectes de la nostra Societat. Agrair també l’esforç de tots els ponents i moderadors, així com la seva comprensió i predisposició a participar en tot moment.

En nom del comitè organitzador us animem a connectar-vos, gaudir de les ponències, i compartir les vostres experiències. Per la nostra part, intentarem facilitar-vos les eines necessàries perquè aquesta edició compleixi les totes nostres expectatives.

Des de Girona us esperarem connectats i us enviarem la nostra càlida bevinguda!
Gladis Sabater Talaverano

Marc Bonnin Vilaplana

DATES D'INTERÈS
Inscripcions online fins:
8 de març de 2021
Límit abstracts:
10 de gener de 2021